diumenge, 19 de juliol del 2009

NOTÍCIES DES DE MYANMAR

Retransmetem des de Myanmar a través de n'Oriol i na Cati ja que és impossible connectar-se al bloc des d'aquest país.

El mòbil no funciona i hi ha problemes d'accés al correu.

Varem arribar ahir a Yangon, la capital del país. A l'aeroport vàrem conèixer en Pepe, un asturià professor de secundaria i fa dos dies que voltem per la ciutat amb ell i amb en Jordi, un superviatger català que vàrem conèixer a la pensió.

Yangon és sorprenent. Hi ha uns edificis colonials espectaculars però cau a trossos i està molt brut. Al centre també hi ha edificis moderns que contrasten amb el paisatge general de la ciutat.

El més espectacular de la ciutat és la Shwedagon Paya amb la seva stupa recoberta d'or!


Tot i això la ciutat es veu molt segura i tranquil·la. La gent, per exemple, va pel carrer amb uns feixos de bitllets impressionant a la vista o els deixen damunt la taula en un bar del carrer mentre prenen un cafe. La gent es molt simpàtica i riu molt quan ens veuen, sobretot els nens.


Ah! per cert, per canviar els dolars a Kyats, la moneda del pais, ho has de fer en el mercat negre al carrer. Es tota una aventura! Algu t'ho insinua pel carrer, et fa entrar a una botigueta i et treu uns feixos de bitllets dignes d'una pel.licula de la mafia. Ahir, per exemple varem sortir de la botiga amb uns 600 bitllets de 1000 Kyats a la motxilla! Al carrer, 1150 Kyats és un dolar. El canvi de moneda que t'ofereix el govern, si canvies a l'aeroport o en un banc per exemple, és només de 300 o 400 Kyats per cada dòlar!


Demà agafarem un bus de 16 hores per anar cap al centre del pais (a Kalaw) amb el Pepe (en Jordi ja deixa el país demà). I allà potser farem algun trekking cap al Llac Inle, on volem passar uns tres o quatre dies. El bus es el transport mes comú en aquest país tot i que les distàncies són molt llargues. Ens esperen moltes hores de paciència, de conversa i de jugades a cartes.